Kodin sisustus on tärkeä asia, sillä sen avulla kodista tulee viihtyisä ja siellä viettää mielellään aikaa. Monelle koti on turvapaikka, jossa on mahdollista olla oma itsensä, ilman ulkoisia häiriötekijöitä. Kodin viihtyisyyteen kannattaakin siis panostaa. Sisustus ei välttämättä vaadi äärimmäisiä ponnistuksia, vaan pienilläkin muutoksilla voi saada paljon aikaan.

Persoonallisempaa otetta kotiin

Koska kotiin liittyy usein paljon muistoja, on moni esine arvokas ja ne haluaa automaattisesti säilyttää ja pitää esillä. Koriste-esineet ovatkin hyvä tapa lisätä tunnelmaa, mutta niitäkään ei voi haalia loputtomasti. Onneksi kotia voi sisustaa myös taulujen ja valokuvien avulla, jotka ovat melko kompakteja ja ne asetetaan yleensä seinille, jossa ne eivät vie kävely, tai säilytystilaa.

Valokuvista ja tauluista saa helposti persoonallisen lisän omaan kotiin ja lisäämällä tyylikkäät, sisustukseen sopivat kehykset, niistä tulee erinomaisia elementtejä, jotka tuovat lisäksi rakkaat muistot hieman lähemmäksi. Kyseessä voi olla tärkeän sukulaisen tekemä taulu, itse maalattu kuva jostain merkittävästä hetkestä tai maisemasta, tai lähes mikä tahansa. Tärkeintä on, että kyseinen teos tuottaa iloa ja sitä katselee mielellään, muiden mielipiteillä ei ole väliä, kyseessä on kuitenkin oma koti ja omat muistot, jotka asiaan liittyvät.

Fyysiset valokuvat ovat nykyään älypuhelimien yleistyttyä melko harvinaisia, mikä on sääli, sillä ne ovat erinomainen tapa verestää muistoja. Moni teettää puhelimesta kuvia valokuva-albumeihin, mutta hyvä idea voi olla myös teettää kuvistaan tauluja tai kehystää monia pieniä kuvia seinälle. Kuvatkin saattavat tuoda mukanaan ihania muistoja esimerkiksi ystävien kanssa vietetyistä lämpimistä kesäilloista tai lapsen ensimmäisestä koulupäivästä. Mikäli valokuvia ei halua ripotella ympäri asuntoa, voi niille omistaa yhden tilan, minkä kokee tärkeäksi kotona, ja missä haluaa nähdä hyviä muistoja.

Kuvilla ja tauluilla on usein myös rauhoittava vaikutus, olemmehan luonnostaan melko visuaalisia olentoja. Erilaiset luontokuvat voivat tuoda kotiin hieman raikkaampaa tunnelmaa ja piristävät mukavasti esimerkiksi kaamoksen keskellä.

ryan