Joulu on taas tulossa kovaa vauhtia ja ihmiset alkavat laittaa kotiinsa joulukoristeita. Jo marraskuun puolella on ihanaa laittaa ulos ulkovaloja, jotka valaisevat kodin, kun ulkona on pimeää. Ulkovaloja saa nykyään monessa eri värissä. Vaikka perinteisesti punainen, valkoinen ja vihreä ovat olleet joulun värejä, on tähänkin saatu muutos aikojen saatossa. Nykyään kotiin voi laittaa periaatteessa minkä tahansa värisiä koristeita. Perinteisen punaisen sijasta joulukoristeet voivat olla vaikkapa pinkkejä. Kaikki riippuu siitä, mistä väreistä itse tykkää ja millä väreillä haluaa kotinsa sisustaa.

Perinteisesti joulukuusi on laitettu vasta vähän ennen joulua. Tähänkin on kuitenkin tullut muutoksia, sillä aikaisimmillaan ihmiset laittavat joulukuusen jo marraskuun alussa. Se tuo kotiin lämpöä ja näyttää hyvältä huoneen nurkassa. Joulukuusi myös muistuttaa lähestyvästä joulusta ja ihmiset odottamaan sitä innolla. Jos kotiin laitetaan muovikuusi, voi se olla sisällä pitkänkin aikaa. Sen sijaan oikeiden kuusien kohdalla tilanne on toinen. Se laitetaan mielellään vasta jouluaattona, sillä oikea kuusi varisuttaa neulasia ja alkaa kuihtumaan kohtalaisen nopeasti. Toki oikean kuusen tuoksua ei voita juuri mikään, mutta tänä päivänä muovikuuset ovat nousseet suosiossa oikeiden kuusien yläpuolelle.

Osta kaikki tarvikkeet jouluun ajoissa

Joulukoti näyttää asujaltaan. Toiset haluavat koristella joka ikisen nurkan, kun taas joillekin riittää, että kotona on muutamia koristeita. Mikä tahansa oma tyyli onkin, kannattaa koristeet hommata hyvissä ajoin. Näin kodin sisustamisessa joulua varten ei varmasti tule kiire. Monia upeita tuotteita myyvä partyking.fi on loistava paikka ostaa koristeet niin ulos kuin sisälle. Kodin voi koristella joko perinteiseen tyyliin tai siten koristelussa voi näyttää oman uniikin puolensa. Vaikka suomalainen tyyli onkin pelkistetty, ei värien käyttämistä kannata pelätä.

Ikkunakoristeiden osalta voi käyttää samanlaisia koristeita kaikissa ikkunoissa tai vaihtoehtoisesti vaihdella koristeita ikkunasta toiseen. Kaiken ei siis missään nimessä tarvitse olla symmetristä ja täydellisesti aseteltua. Sen sijaan esimerkiksi eri malliset ja väriset ikkunakoristeet voivat tuoda mukavasti eloa kotiin. Erilaisia yhdistelmiä voi kokeilla, jotta tietää, mikä sopii parhaiten itselle ja omaan kotiin. Myös lasten kädenjäljen kannattaa antaa näkyä joulukoristeissa. Lapset voivat askarrella koristeita vaikkapa kartongista tai kreppipaperista ja laittaa ne ikkunaan. Erityisesti lumihiutaleet ovat suosittuja koristeita, koska ne tuovan joulun ja talven tunnelmaa kotiin. Ne myös näyttävät kauniilta ja sopivat huoneeseen kuin huoneeseen. Koska joulu on koko perheen yhteinen juhla, saa se näkyä jokaisessa tilassa, eikä kaiken tarvitse olla täydellistä. Itsetehdyt koristeet tuovat omaa tunnelmaansa ja sopivat hyvin yhteen kauniiden jouluvalojen kanssa.

ryan