Nykyisin yhä useampi on hurahtanut viherkasveihin. Voidaan jopa sanoa, että viherkasvit ovat nykyään pop – jokainen haluaa sellaisen kotiinsa! Ihmiset suhtautuvat viherkasveihinsa monella tapaa samoin kuin vaikka lemmikkiin ja saattavatkin jopa antaa kasveilleen nimiä ja hoivata niitä kuin omaa lastaan. Viherkasvit ovatkin mainio ja jännittävä harrastus. Saat istuttaa kasvin siemenet multaan omin pikku kätösin, kastella niitä säännöllisin väliajoin ja katsoa, kun työsi tuottaa hedelmää. Voit siirtyä pikku hiljaa harvinaisempiin ja vaikeampiin kasveihin ja kerätä itsellesi upean kokoelman. Moni kasveihin hurahtanut antaa kuitenkin varoituksen: siitä hetkestä alkaen kun hankit ensimmäisen kasvisi, on vain ajan kysymys, koska kotisi muistuttaa viidakkoa Kotitapettiasi myöten!

Paitsi että kasvit ovat hauska ja antoisa harrastus, tarjoavat ne myös oivan ja ympäristöystävällisen sisustuselementin kotiin. Kasveilla voi koristaa ikkunalautoja, pöytiä, parvekkeita, ikkunoita tai vaikka kokonaisia seiniä! Lisäksi kauniiden amppeleiden avulla on mahdollista ripustaa kasvit roikkumaan vaikkapa katosta, mikä on myöskin oikein kaunis sisustuselementti.

Kasveilla on tutkitusti mieltä ylentävä vaikutus

Oman kodin täyttäminen kasveilla ei ole ollenkaan huono ajatus, mikäli on tutkijoita uskominen. He ovat nimittäin tutkineet, että viettäessään aikaa tilassa, jossa on paljon viherkasveja, ihminen piristyy huomattavasti ja jaksaa huomattavasti paremmin. Joissakin etevissä sairaaloissa on keksitty hyödyntää tätä luomalla kokonaisia viidakonomaisia huoneita, jotka on täytetty viherkasveilla. Tällaiset huoneet tarjoavat sekä potilaille että sairaalan henkilökunnalle rentouttavan elämyksen, jonka avulla jaksaa taas jatkaa arkea paremmin.

ryan