Nykyisin yhä useampi on herännyt ilmastonmuutoksen mukanaan tuomiin haittavaikutuksiin. Yhä useampi kokee myös tarvetta tehdä asialle jotakin. Onneksi arkemme on suureksi osaksi valintoja. Sinäkin voit tehdä kestävämpiä valintoja, joiden avulla niin kukkaro kuin luontokin kiittävät. Miten kodin sitten voi sisustaa mahdollisimman ympäristöystävällisesti? Tässä artikkelissa annamme muutaman käytännön neuvon siihen, miten kodista saa helposti ympäristöystävällisemmän ulkonäköasioista tinkimättä. Lue vinkit ja nappaa parhaat talteen, niin sinäkin opit sisustamaan kotisi ympäristöystävällisemmin!

Tee hankintoja, jotka kestävät aikaa

Kun mietit kotisi sisustusta, ei ole kovin viisasta kulkea salamatrendien mukaan, sillä ne tulevat ja menevät. Kannattaa tähdätä ennemminkin klassiseen tyyliin omia mieltymyksiä unohtamatta. Lisäksi suurempia hankintoja, kuten sänkyjä, sohvia ja pöytiä hankkiessa kannattaa miettiä tarkoin, millaisen tuotteen hankkii. Ulkomailla tuotettu muovinen esine saattaa olla huomattavasti edullisempi kuin kotimaisesta puusta Suomessa valmistettu pöytä, mutta totuus on se, että puinen esine saattaa kestää hyvänä jopa satoja vuosia, joten laadukkaan ja hyvistä materiaaleista valmistetun esineen ostaminen on ennen kaikkea sijoitus. Näin et nimittäin joudu ostamaan itsellesi uutta kalustoa muutaman vuoden välein. Vaikka kertaostoksen summa saattaakin vaikuttaa hurjalta, voi sen helposti hankkia esimerkiksi tessin.com/fi/ rahoituksella. Nyt kiittävät niin lompakko kuin ilmastokin!

Hanki second hand-tuotteita

Vaikka kirpputoreilta saattaakin monelle tulla ensimmäisenä mieleen vaatteet, on todellisuus aivan toinen, sillä kirppareilta ja second hand -liikkeistä saa ostettua kaikkea koriste-esineistä huonekaluihin. Täältä voit tehdä superlaadukkaita löytöjä aina rokokoo-ajalta saakka ja sisustaa kotisi niin kestävästi kuin edullisestikin. Myös modernimpaan tyyliin sopivia esineitä löytää helposti. Ja mikä parasta, kirppareilla voit shoppailla kevyin mielin niin paljon kuin tahdot, sillä kirpparilöydöt eivät rasita ilmastoa!

Usein second hand -tuotteet ovat jotakin aivan muuta, kuin mitä nimi “kirpputori” saattaa vihjata. Toisinaan ne ovat hyvinkin lyhyitä aikoja käytössä olleita tai jopa käyttämättömiä esineitä, jotka halutaan saada pois uusien alta. Uudenkin tuotteen hinta saattaaa kuitenkin second handina ostettuna olla jopa vain puolet alkuperäisestä hinnasta. Jos et kuitenkaan halua ostaa tuotteitasi kirppikseltä, on second hand -tuotteiden ostamiseen toinenkin tapa. Netin osto- ja myyntipalstoilta voit nimittäin ostaa käytettyjä esineitä suoraan niiden edellisiltä omistajilta ja käydä noutamassa uuden esineesi suoraan sen edellisestä kodista. Näin tavara vaihtaa omistajaa ja sinä saat itsellesi uuden sisustuksen edullisesti ja ympäristöystävällisesti!

Minimalismi on IN myös sisustuksessa

Yhä useampi herää siihen, että elää tavarapaljoudessa. Koti saattaa olla täynnä esineitä, joita ei koskaan tule käytettyä ja joista ei ole itselle mitään iloa. Siksi yhä useampi myös hankkiutuu eroon näistä ylimääräisistä tavaroista. Tällöin kotiin jää vain tarpeellinen. Huomaat nopeasti, että yllättäin kotona onkin huomattavasti enemmän tilaa ja on helpompi hengittää. Mielikin tuntuu kevyemmältä, ja ympäristö kiittää, kun et jatkuvasti hamstraa kotiisi turhaa tavaraa. Kun esineitä on vain vähän, on kynnys uusienkin hankkimiseen huomattavasti korkeampi. Minimalismi siis todellakin kannatta, sillä monet minimalistit ovat kertoneet elämänlaatunsa parantuneen sen jälkeen, kun he ovat hankkiutuneet eroon kotinsa tavarapaljoudesta. Rahaa säästyy, esineitä osataan arvostaa ja ilmasto kiittää – tätä kaikkea on minimalismi.

ryan