Syksy on monelle uudistumisen aikaa monellakin tavalla, ja yksi suuri muutos syksyn aikaan erityisesti perheiden elämässä on kesäloman loppuminen ja koulujen alkaminen. Monelle lapselle kyseessä voi olla koulun jatkaminen ja monelle taas koulun aloittaminen. Asioiden uudistuessa voi olla hyvä päivittää myös lapsen tai nuoren huoneen sisustusta. Koulua käyvän lapsen tarpeet ovat tietysti hieman erilaiset kuin vaikkapa taaperoikäisen.

Lapsen siirtyessä koululaiseksi on hyvä miettiä muutamia tärkeimpiä asioita muutokseen liittyen, ja olemme tässä artikkelissa selvittäneet ne kaikkein tärkeimmät asiat joita ottaa huomioon. Lastenhuoneen muuttaminen koululaiselle sopivaksi vaatii usean asian huomioon ottamisen. Yksi tärkeimmistä on se, että huoneen tyyli sekä kalusteet olisivat pitkäikäisiä ja helposti muokattavissa lapsen kasvaessa. Lapsen huoneen sisustuksessa kannattaa käyttää mielikuvitusta ja koittaa etsiä kekseliäitä ratkaisuja erilaisiin lapsen tarpeisiin.

Pienen koululaisen huoneessa haluaa ehkä säilyttää jonkinlaisen leikkimielisyyden niin että lapsi itse vielä tuntee olonsa kotoisaksi. Tässä vaiheessa voisi kuitenkin olla aika päivittää esimerkiksi kirkkaat, värikkäät tai kuviolliset tapetit tai maalit hieman hillitympiin sävyihin, jotka toimivat sisustuksessa myös lapsen kasvaessa. Väriä ja lisämaustetta saat seinille erilaisilla tauluilla tai vaikkapa nykyään todella suosituilla seinätarroilla. Lpasen olisi hyvä antaa valita maali tai tapetti joistakin rajatuista vaihtoehdoista, onhan kyseessä kuitenkin iso ja koko huoneen tunnelmaan ja tyyliin vaikuttava asia, ja on tärkeää että lapsi viihtyy omassa huoneessaan.

Kalusteiden suhteen tärkeää on niiden pitkäikäisyys ja muunneltavuus. Kouluikäinen tarvitsee pöydän jossa tehdä läksyjä ja erilaisia hyllyköitä tarvikkeiden ja muiden tavaroiden säilyttämiseen. Muokattavat ja erilaisia moduuleja sisältävät kokonaisuudet ovat hyviä vaihtoehtoja, jotta niin esimerkiksi huonekalujen korkeutta kuin määrää on helppo muokata lapsen kasvaessa. Uusia kalusteita saa toki aina hankittua, mutta moni haluaa nykypäivänä pysyä ekologisena ja vähentää turhaa kulutusta.

Säilytystila on yksi lapsen ja nuoren tärkeimpiä asioita, löytyyhän lapsilta paljon erilaisia tavaroita säilytettäväksi. On leluja, koulutarvikkeita, harrastustarvikkeita, vaatteita sekä muitakin tavaroita, joten usein lapsi saattaa tarvita jopa enemmän säilytystilaa kuin aikuinen.

Usein myös lapsen vaatekapin sisältö uusitaan syksyn tullen kun tarvitaan vuodenajan muutoksiin sopivat vaatekerrat ja uudet kouluvaatteet. Vaatekaapin sisältöä voi päivittää esimerkiksi Kids Brand Store kaupan avulla, jolloin vältyt aikaavievältä kaupoissa kiertelyltä.

Kaikenlaista inspiraatiota koululaisen huoneen sistukseen löytyy netistä useilta sivustoilta ja blogeista, joten niitä selailemalla löytää varmasti omiin ja lapsen tarpeisiin sopivat ratkaisut. Lapsen oman persoonan ja mielenkiinnon kohteiden näkyminen huoneessa on tietysti tärkeää ja erilaisia ideoita on netti pullollaan. Lapsen huoneen sisustuksessa on hyvä ottaa mukaan lapsi suunnitteluun niin väreissä kuin muissakin päätöksissä. On tietysti järkevä asettaa rajoja niin värien kuin muidenkin ratkaisujen suhteen, mutta lapsen pitäisi saada vaikuttaa kuitenkin jollain tavoin oman huoneensa sisustukseen.

Sisutuksen uusimisen ei tarvitse olla aikaa vievää tai kallista, saat muutamilla pienilläkin muutoksilla ja kalustehankinnoilla aikaan ison muutoksen. Projketista on helppo tehdä koko perheen yhteinen hauska tekeminen, johon lapsi osallistuu itse mahdollisimman paljon. Näin varmistetaan se, että lapsi myös nauttii omasta huoneestaan ja kokee että on itse saanut vaikuttaa siihen mahdollisimman paljon.

ryan