Minustako sisustussuunnittelija?

Jos on saanut joskus kehuja hyvästä sisustusmausta ja nauttii suuresti huoneiden sisustamisesta ja koristelusta sekä huonekalujen asettelusta, saattaa ura sisustussuunnittelijana tai sisustusarkkitehtina hyvinkin tulla kyseeseen. Suunnittelijan elämä ei kuitenkaan aina ole ruusuilla tanssimista, sillä design on vaativa ala, jolla sisustussuunnittelijat kohtaavat haasteita lähes päivittäin. Toisaalta sisustus on hyvin laaja ala, joka antaa sijaa myös mielikuvitukselle.

Sisustusta voi suunnitella kuka tahansa

Kenestä tahansa voi tulla sisustussuunnittelija. Erityisen otollinen valinta on sellaiselle ihmiselle, joka rakastaa värien yhteen sovittamista, tekstiilien kanssa leikittelemistä, huonekalujen sommittelemista ja muutenkin uusien ratkaisujen löytämistä. Nykyään pätevältä sisustussuunnittelijalta vaaditaan muutakin kuin vain tyyliä ja silmää kauneudelle, sillä sisustussuunnittelijaksi päästäkseen täytyy käydä alan koulutus.

Ala on monelle intohimo

Useimmiten sisustussuunnittelun pariin hakeutuvat sellaiset henkilöt, jotka tuntevat palavaa intohimoa sisustamista kohtaan. Kun rakastaa sitä, mitä tekee työkseen, ei se silloin tunnu työltä lainkaan. Jos sisustaminen kiinnostaa ja sitä tekee mielellään vapaa-ajallaankin, kannattaa silloin ehdottomasti pohtia, josko sisustussuunnittelijan tutkinto tulisi omalla kohdalla kyseeseen. Kolmen ja puolen vuoden tutkinnon jälkeen pätevöitynyt sisustussuunnittelija saa loppuelämänsä ajan toteuttaa omia visioitaan ja ideoitaan toisten ihmisten projekteissa sitten kun oma koti on jo loppuun asti hiottu!!

 

ryan