Sisustamiseen on markkinoilla valtava määrä kaikenlaista halpaa pientä esinettä ja itsekoottavia huonekaluja. On hetken trendejä ja trendivärejä. Sisustuslehdistä voi saada sellaisen kuvan, että asuntoa pitäisi jatkuvasti uudistaa.

Pois kertakäyttökulutuksesta

Trendien seuraaminen voi johtaa kertakäyttökulutukseen, jos hankitaan tavaroita, jotka vaikuttavat vanhentuneilta jo parin vuoden päästä. Turha kuluttaminen on epäekologista ja käy kukkaron päälle. Halpa ei tosiaankaan ole aina pidemmän päälle halvin ratkaisu. Yleensä on kannattavaa ostaa arvokkaampaa ja kestävää tuotetta.

Design-tuotteet voivat säilyttää arvonsa. Vanhat design-esineensä voi pystyä myöhemmin myymään jopa kalliimmalla kuin mitä niistä on itse alun perin maksanut. Lukuisten koriste-esineiden sijaan kannattaa hankkia vähän ja hyvää.

Kunnollinen sisustus heti alusta asti

Nuorten tarvitsee huolehtia kotinsa sisustamisesta yleensä sellaisessa elämän vaiheessa, kun tilille ei ole kertynyt vielä kovin suuria summia. Kestävien ja tyylikkäiden huonekalujen hankinta on kuitenkin satsaus tulevaisuuteen. On ekologisempaa ostaa kerralla kunnollista, kuin uusia kaiken vuosien kuluttua.

Lainaa voi ottaa paitsi kodin ostamiseen, niin myös sisustukseen satsaamiseen. Molemmat ovat tärkeitä investointeja, ehkä jopa loppuelämän ajaksi. Kunnolliset huonekalut voi ostaa myös vuokrakotiin ja siirtää niitä ensimmäisestä kodista seuraavaan, kestävä tyyli seuraa mukana. Sisustuslainaa saa ainakin Rahoitu -sivuston kautta.

Oman tyylin varhainen löytäminen auttaa

Kestävä ja tyylikäs tarkoittaa yleensä ajatonta kokonaisuutta. Tämän ei tarvitse tarkoittaa vanhanaikaista, vaan sellaista ratkaisua, jota uskoo tykkäävänsä katsella jopa vuosikymmenten ajan. Hyvä itsetuntemus ja oman tyylinsä löytäminen auttaa. Oletko siis klassisen ystävä tai eksotiikkaan taipuvainen? Rakastatko vanhojen puutalojen tyyliä vai haaveiletko ullakkohuoneistosta vanhassa talossa? Pidätkö suorista linjoista ja monikerroksisista lasitaloista? Oman tyylin varhainen löytäminen auttaa tekemään kestäviä ratkaisuja.

Lempivärit voivat elämän aikana muuttua. Usein neuvotaankin pysymään isoimmissa hankinnoissa klassisemmissa väreissä ja piristämään tyyliä lempivärisillä tekstiileillä ja käyttöesineillä.

ryan