Pohjoismainen sisustustyyli on viime vuosien hitti

Viime aikoina pohjoismainen sisustustyyli on ollut kova sana muuallakin kuin Pohjoismaissa, sillä muuallakin maailmassa on herätty skandinaavisen tyylin käytännöllisyyteen ja mieltä rauhoittavaan vaikutukseen. Kansainvälisellä tasolla sisustuksen trendivärejä ovat olleet ehdottomasti musta, harmaa ja valkoinen, joita on helppo yhdistellä mihin tahansa ja joihin voi näppärästi lisätä tehostevärinä jotain väripilkkuja ilman, että se dominoisi koko sisustusta. Skandinaavinen sisustus ei häiritse eikä pistä silmään, eikä siihen myöskään ihan äkkiä kyllästy, minkä vuoksi se onkin otettu niin lämpimästi vastaan kaikkialla.

Nyt alkaa lämmetä

Nyt viime aikoina on kuitenkin nostanut päätään mielenkiintoinen ilmiö. Neutraalin viileät sävyt ovat vähitellen alkaneet lämmetä sisustuksessa. Sisustuslehdet toitottavat, kuinka upeita 50-luvun huonekalut ja tapetit sekä hieman boheemi ja eteläeurooppalaishenkinen beigen, ruskean ja kerman sävyistä koostuva koti oikeastaan onkaan. Pehmeys onkin tervetullut muutos viileän valkoisiin koteihin, joissa on jo vuosikausia suosittu korkeakiiltoisia valkoisia pintoja. Onpa mukana varmasti hieman nostalgiaakin, sillä vuosikymmeniä epämuodikkaina pidetyt 50-luvun sisustustavarat ja huonekalut ovat nousseet pinnalle. Facebookin kirppareilla käydään kovaa kauppaa isovanhempien vanhoista huonekaluista, jotka tuntuvat ihmeen kodikkailta valkoisten, eleettömien ja neutraalien huonekalujen rinnalla.

Vihreä on pop

Yksi todella piristävä ilmiö sisustuksessa on tänä vuonna ollut vihreän värin ilmaantuminen sisustukseen. Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö vihreä olisi tämän vuoden ehdottomasti kuumin värisävy. Nyt ei puhuta räikeän vihreästä sävystä, vaan trooppisista vivahteista. Esimerkiksi tekstiilien pinnoissa näkyy nyt paljon trooppista kasvillisuutta ja siihen kuuluvaa väriä, kuten metsänvihreää, vedenvihreää, kellertävänvihreää, haaleaa vihreää, tummaa vihreää ja kaikkea niiden väliltä. Nämä värisävyt tuovat kaivattua luonnollisuutta ja pehmeyttä kotiin, joten jos on ajatellut hieman päivittää kotinsa ilmettä, kannattaa ottaa sisustukseen vihreää esimerkiksi sohvatyynyihin, sängynpeitteeseen, tapettiin tai pöytäliinaan. Vihreästä on olemassa niin montaa eri sävyä, että itseä miellyttävä vaihtoehto löytyy aivan varmastI!

ryan