Voiko kuka tahansa sisustaa?

Sisustaminen ei ole todellakaan mitenkään helppoa hommaa. Sisustussuunnittelijat tekevät suuren työn muuttaessaan tunkkaiset ja kuluneet tilat uuteen uskoon, jolloin niitä ei välttämättä enää tunnista entisekseen. Sisustaminen vaatii hyvää silmää estetiikalle, stressinsietokykyä ja itsevarmuutta. Sisustamisessa kun täytyy luoda tilasta paitsi upean näköinen, myös käytännöllinen ja toimiva!

Koska monet sisustussuunnittelijat perivät korkeita kuluja arvokkaasta työstään, ei aivan jokaisella ole mahdollisuutta palkata ammattilaista tekemään sisustustyötä. Jotkut saattavat myös epäillä sisustussuunnittelijan kykyjä onnistua saada kodin omistajan näkemyksestä kunnolla kiinni, jolloin pahimmillaan lopputuloksena on koti, jonka sisustus ei omistajaansa miellytäkään. Tällöin saattaakin tuntua luontevammalta vaihtoehdolta sisustaa koti aivan itse.

Miten omasta kodista saa loihdittua kauniiin?

Kun käytössä ei ole ammattilaista sisustamisen saralla, mutta mieli tekisi muuntaa oma koti tylsästä upeaksi, kannattaa sisustamiseen perehtyä itse ainakin jossain määrin. Yksi parhaimmista lähteistä inspiraation ammentamiseen on tietenkin internet, joka on pullollaan toinen toistaan ihanampia ideoita sisustukseen. Netin erilaiset ideasivustot ovat nykyään yksi suosituimmista ajanviettopaikoista, sillä niihin on ladattu tuhansia kuvia erilaisista kodeista ja niihin toteutetuista sisustusratkaisuista. Toinen hieman perinteisempi vaihtoehto on ostaa kaupasta sisustuslehti ja uppoutua sen upeiden kuvien maailmaan.

Kun on tutkaillut riittävästi sisustussivustoja ja sisustuslehtien tarjontaa, ja muodostanut päässään enemmän tai vähemmän selkeän ajatuksen siitä, millaista tyyliä omassa kodissaan haluaa toteuttaa, jää tehtäväksi vain etsiä kotiin sopivat sisustustavarat ja muut elementit. Saatat yllättyä, kuinka paljon pienilläkin asioilla voi kodin sisustusta muuttaa, ja kuinka suuren muutoksen voi lyhyessäkin ajassa saada aikaan.

Erilaisilla materiaaleilla elävyyttä

Vaikka monet pähkäilevät ennen kaikkea oikeiden värisävyjen kanssa, on erilaisilla pinnoilla ja sisustuksessa käytetyillä materiaaleilla mahdollista saada aikaan todellisia ihmeitä. Etenkin jos suosii viime aikoina pinnalla ollutta valkoista tai muuta yksiväristä sisustustyyliä, voi erilaisilla pinnoilla tuoda kotiin huikeasti eloa ja iloa. Huone, joka pikaisesti vilkaistuna saattaa näyttää yksitoikkoisen valkoiselta tai harmaalta ei välttämättä olekaan lainkaan niin simppeli, vaan lähemmin tarkasteltuna pinnalle saattaa hypätä mielenkiintoisia vivahteita, vaikka seinät valkoisia olisivatkin.

Voit kokeilla esimerkiksi pellavasta valmistettuja ikkunaverhoja, ylellisen pehmeää samettia sohvassa, raakasilkkiä sisustustyynyissä, pörröistä turkkia nahkakoristeena ja puuvillaa pöytäliinassa. Erilaiset pinnat ja pienet sävyerot samassa värissä tuovat kotiin uskomattoman paljon syvyyttä. Tämä on erinomainen tapa tehdä kodista yhtenäinen, neutraali ja hienostunut. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon kodin asukkaiden elämäntyyli, sillä sellaiset kodit, joissa asuu koiria tai lapsia, ovat aivan erilaisia kuin kodit, joissa asuu rauhallinen ja siisti eläkeläispariskunta. Joihinkin koteihin paras vaihtoehto on nahkasohva kun taas toisiin koteihin uskaltaa ottaa mokkakankaisen tai puuvillaisen sohvan.

ryan